Könny Kritika

Doxa's Wonderland

Doxa's Wonderland

Mr. Selfridge

A londoni áruház tulajdonos élete

2019. június 15. - Doxa W.

 Egy nagyon érdekes és az akkori társadalmat és a változó divatot is hűen tükröző sorozatot szeretnék bemutatni nektek.

 

s-l1000.jpg

"A Mr. Selfridge a merész amerikai vállalkozó Harry Gordon Selfridge életéről és az 1909-ben Londonban az Oxford streeten alapított híres áruházáról szól. A férfiról, akinek az volt a küldetése, hogy a vásárlást izgalmassá tegye. A Mr. Selfridge szereplőinek élete és szerencséje összekapcsolódik a fantasztikus áruház alapítóéval. Harry, a családja, a barátai és a személyzet megmutatják a londoni élet gazdag keresztmetszetét. A divatos Mayfair társaságtól a csillogó fények, a ragyogás és a londoni színházvilág színfalak mögötti ármánykodásáig. Az üzleti tárgyalásoktól és a privát póker partiktól, a füstös jazz klubokig és a dolgozó férfiak és nők által látogatott kávézókig. Mindez a nagyváros története, az új kor hajnalán." - Port.hu

135392_371fb28f-21f7-49f7-82d4-f26f1a056e70_1024x1024.jpg

A sorozat teljesen hű a leírásához; megszerethető és megakasztó is egyben. Bátorító maga Selfridge személye, az ahogyan bánik az alkalmazottaival, viszont figyelem felkeltő a mai vállalkozói réteg számára is mind ő maga mind az üzleti döntései, hisz a sorozat végig azt feszegeti, hogy:

Mi a fontosabb a siker vagy a család?

mast_004615_4375252_512x288.jpg

Ezen ember élete által bele láthatunk az akkori társadalmi rétegek viszonyaiba, a megközelíthetetlenségbe, az el hidegülésbe, vagy akár abba, hogy akkoriban milyen erkölcsök uralkodtak.

A fekete és a fehér sokszor szürkévé lesz és el kell döntenünk nekünk nézőknek - amennyiben bölcsek vagyunk - hogy a "más kárán tanulva" mi ilyesmi helyzetben mit tettnénk?!

Sokat lehet tanulni az emberségről, a megelégedésről, a hűségről és a lojalitásról, olyan értékekről amelyek sajnos a mai világban már kiveszendőben van. 

Mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a fondorlatos és fordulatos sorozatot. Legfőképp olyanoknak akik szeretik a korhűséget és mernek a bennük megfogalmazodó kérdéseken gondolkodni.

Nézzétek és gondolkodjatok!

Doxa

A bejegyzés trackback címe:

https://konnykritika.blog.hu/api/trackback/id/tr9314896084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása