Könny Kritika

Doxa's Wonderland

Doxa's Wonderland

Diana Rabaldon: Outlander - Az idegen

Valóban idegen?!

2016. október 14. - Doxa W.

Sziasztok!

 

Mivel is kezdhetném ha nem a könyv falási rohamom első nagy könyvével az Outlander-rel.

covers_110085.jpg

Tudjátok láttam 2-ét részt a sorozatból és bele szerettem. Milyen jó... tata-rata-ta. Aztán lás csodát megláttam a könyvet. Nagy hévvel és lelkesedéssel a magamévá tettem, és bekuckóztam olvasni.

Ahogy be indul a Skóciába átesős történet, hogy több száz évvel korábra érkezik egy "modern nő" az nagyon izgalmas. Vajon hogy állja meg a helyét, mit csinál, hogy megmentse a bőrét és hogy a saját évszázadába vissza juthasson? Ó, igazi kalandornak gondoltam magam mint a madár aki indul lecsapni áldozatára.

burrowing-owl-1617943_640.jpg

De ami azután következett az egy átváltozás. Néha madarunk izgalmasabb éne feltűnik egy-egy intrikára, nehézségre, belső vívódásra.

De a könyv nagy része felesleges és unalmasan részletes tájleírásokat tartalmaz. Sokszor nem történik más mint mennek, és mennek és mennek. És minden este szex jelenet van, mert más nem történik hőseink életében, mint hogy mennek és szexelnek több 100 oldalon keresztül. :( Ez nem kötői túlzás hisz a könyv tényleg hosszú. 

Van még benne egy brutális szál, hogy a sok menést ellensúlyozza, de nem arányos az unalom mértéke a brutalitás erejével. Így nagyon sokkolóak tudnak lenni. 

A könyv összességében így néz ki:

pombao-1197130_640.jpg

 

Megtűzdelve azzal, hogy amikor épp szépen száll cuki kis galambunk az író a maga történetét megtámadva vérbe folytja galambunk, majd egy másikat eresz el, hogy azt is széttépesse később. 

 

Összességében nem éri meg a több száz oldal végig szenvedését inkább nézzétek sorozatban! :)

outlander-tv_series-2014.jpg

 

 Filmnézésre Fel!

 

Tartalom:

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön...Urunk 1743. évében.

Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet...továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

logo.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konnykritika.blog.hu/api/trackback/id/tr611807087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása